Plivit
Cevapcici Banja Luka
700 gram
Eftersom cevapcici är Bosniens nationalrätt finns det många regionala varianter i landet, denna är uppkallad efter Bosnien & Hercegovinas andra största stad - Banja Luka. Det som särskiljer denna mot Sarajevo varianten är att den har smak av vitlök samt en annan form som mer liknar en "platta". Tillverkad utan tillsatser och utan nitritsalt. Eftersom produkten är tillverkad utan nitritsalt kan färgen på köttet vara mer åt det brunaktiga hållet. Cevapcici eller cevapi äts traditonellt med somunbröd, kajmak och rå gul lök men i vissa länder på Balkan äter man även ajvar till. Hög kötthalt.
OBS! Denna produkt levereras upptinad, ska förvaras kylt, konsumeras inom 24h och ska inte frysas på nytt.
Näringsvärde per 100 gram
Innehåll
nötkött 96%, salt, vitlök, svartpeppar, smakförstärare mononatriumglutamat, stabiliseringsmedel natriumbikarbonat, dextros.