Plivit

 

Ugnsbakad Travnicki vitost med filodeg

4 portioner | 

20 minuter | 

Recept

Enkel och god förrätt eller plockmat att bjuda gäster på. Funkar även fint som dessert när man ringlar över honung.

Ingredienser

1 paket Plivit filodeg
200 g Plivit Travnicki vitost
50 g smält smör
Sesamfrö
Plivit honung

Gör så här

1. Torka osten med lite hushållspapper.
2. Sätt ugnen på 200°C.
3. Ta ut två filodegsark och pensla med lite smält smör, placera osten i mitten och vik försiktigt in filodegen runt osten. Detta kan vara lite pilligt då filodegen är rätt ömtålig.
4. Pensla en ugnsfast form med lite smör och pensla filodegspaketet, strö över sesamfrö.
5. Baka i ugnen tills filodegen börjar få en gyllenbrun färg, håll koll.
6. Servera som den är eller ringla över lite honung.

Ingredienser att handla på plivitshop