Plivit

 

Vegeta

 

Turli

4 portioner | 

30 minuter | 

Recept

Ugnsrostade grönsaker som passar fint att äta som den är eller som sidorätt till kött, fågel och fisk. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar mer.

Ingredienser

4 medelstora potatisar
2 morötter
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora tomater
2 stycken Plivit inlagda paprikafiléer
2 stycken aubergine
2 msk tomatpuré
1,5 tsk Vegeta Allkrydda

svartpeppar
3 msk olivolja
4 msk vatten
En näve persilja

Serveringsförslag

Plivit somunbröd

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Tvätta och dela auberginerna i större kuber
3. Skala morötterna och potatisen och dela i halvgrova bitar
4. Klyfta löken, vitlöken och tomaterna
5. Dela paprika fileerna och blanda sedan alla grönsaker i en stor ugnsfastform tillsammans med tomatpuré, Vegeta allkrydda, svartpeppar, olivolja samt vatten
6. Låt stå i ugnen i 30-40 min
7. Toppa med finhackad persilja

Ingredienser att handla på plivitshop