Zlatni Puder

 

Tulumba

40 stycken | 

40 minuter | 

Recept

Tulumba är Balkans svar på churros!

Ingredienser

75 g smör
1,5 dl vatten
3,5 dl Zlatni puder vetemjöl
3 ägg
En nypa salt

Sirap
2 dl vatten
3 dl socker
1 msk citronsaft

Topping
Pistagenötter

Gör så här

Sirap:
1. Börja med att göra sirapen
2. Koka upp vatten och socker, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter under omrörning

Tulumba:
1. Smält smör i en gryta, tillsätt vatten och en nypa salt, låt koka upp
2. Dra av från värmen och rör zlatni puder under kraftig omrörning, när degen släpper från kanterna låter du degen svalna.
3. Rör i ett ägg åt gången i degen
4. Värm frityrolja i en gryta (cirka 140 grader)
5. Fyll en spritspåse och spritsa försiktigt ner degen (använd en sax för att klippa av bitar cirka 4-5 cm långa) Låt fritera i cirka 5 minuter
6. Låt dem rinna av på hushållspapper och doppa sedan direkt i sirapen och strö över pistagenötter

Ingredienser att handla på plivitshop

  • Klas

    Zlatni Puder

    1000 gram
    22,50 SEK (25,50 SEK)
    Jmf pris: 25,50 / kg
    Max 4 per order
    Lägg i varukorgen