Zlatni Puder
Tulumba
40 stycken |
40 minuter |
Recept
Tulumba är Balkans svar på churros!
Ingredienser
75 g smör
1,5 dl vatten
3,5 dl Zlatni puder vetemjöl
3 ägg
En nypa salt
Sirap
2 dl vatten
3 dl socker
1 msk citronsaft
Topping
Pistagenötter
Gör så här
Sirap:
1. Börja med att göra sirapen
2. Koka upp vatten och socker, sänk värmen och låt sjuda ett par minuter under omrörning
Tulumba:
1. Smält smör i en gryta, tillsätt vatten och en nypa salt, låt koka upp
2. Dra av från värmen och rör zlatni puder under kraftig omrörning, när degen släpper från kanterna låter du degen svalna.
3. Rör i ett ägg åt gången i degen
4. Värm frityrolja i en gryta (cirka 140 grader)
5. Fyll en spritspåse och spritsa försiktigt ner degen (använd en sax för att klippa av bitar cirka 4-5 cm långa) Låt fritera i cirka 5 minuter
6. Låt dem rinna av på hushållspapper och doppa sedan direkt i sirapen och strö över pistagenötter