Dolcela
Tufahija
4 portioner |
30 minuter |
Recept
Ett klassiskt recept som oftast serveras vid högtider
Ingredienser
5 dl vatten
2 dl socker
1 citron
1 vaniljstång
4 äpplen
100 g valnötter
65 g Pistagenötter
1 påse Dolcela "slag hit" gräddpulver
Gör så här
1. Skala äpplena (spara skalet från hälften av äpplena) och gröp ut kärnhuset så att du får ett håll genom äpplena.
2. Pensla äpplena med citronsaft (så att äpplena inte blir bruna)
3. Blanda samman vatten, socker och saften från en halv citron i en gryta
4. Skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg ner i grytan, lägg även ner vaniljstången tillsammans med hälften av äppelskalet
5. Koka upp vattnet och sänk värmen och låt sjuda
6. Tillsätt äpplena och lägg på ett lock (äpplena ska bli mjuka, men inte så mjuka så att de faller isär)
7. Mixa nötterna (spara några till toppingen) och blanda sedan nötterna med cirka 1/2 dl från sirapen som äpplena kokat i.
8. Fyll äpplena med nötmassan
9 Vispa gräddpulvret enligt anvisningarna på paketet och spritsa sedan äpplena med krämen
10. Toppa med hackade nötter