Lane
Tart med pannacotta
8 portioner |
3 timmar |
Recept
Tart fylld med pannacotta, perfekt att bjuda på!
Ingredienser
Botten
300 g malda Lane kex
75 g smör
Pannacotta
7 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
3 gelatinblad
Toppen
2 dl hallonsylt
1 gelatinblad
Gör så här
1. Blanda kex smulorna med 75 gram smält smör och tryck ut i en form med löstagbara kanter, ställ in i frysen.
2. Lägg 3 gelatinblad i vatten och låt dra i 5 min
3. Dela och kärna ur vaniljstången och lägg ner i en gryta tillsammans med grädde och socker, låt koka upp
4. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden, låt svalna
5. Ta ut formen med kex blandningen från frysen och häll över gräddblandningen, låt stå i kylskåp i 1 timmar (tills pannacottan börjat stelna)
6. Lägg de i sista gelatinbladet i ett vattenbad och låt dra i 5 min,
7. Värm sylt i en gryta och krama sedan ur gelatinbladet och rör ner i den varma sylten
8. Låt svalna
9. Ta ur formen från kylskåpet och häll sylten över pannacottan, låt stå i 2 timmar
10. Servera med mynta och hallon