Podravka
Stekt lax
4 portioner |
40 minuter |
Recept
En hälsosam och enkel rätt att laga och äta till vardags. Podravka Ajvar (paprikaröra) tillför extra smak till potatismoset.
Ingredienser
600 g lax
600 g potatis
1,5 dl mjölk
200 g kallt smör
1 lagerblad
350 g broccoli
6 matskedar Podravka Ajvar
Salt
Peppar
Citron
Gör så här
1. Koka potatisen i saltat vatten.
2. Koka upp mjölken, lagerblad och svartpeppar.
3. Pressa den färdigkokta potatisen och tillsätt mjölkblandningen, vispa ner smöret. Tillsätt Podravka Ajvar i potatispurén, salta och peppra efter smak.
4. Använd en mandolin till broccolin och skiva den tunt. Tillsätt olivolja, äppelcidervinäger, citronjuice och salt.
5. Skär upp laxen i 4 bitar och stek med skinnsidan neråt i pannan. Stek laxen tills du når en innertemperatur på 42°C.
6. Servera direkt med potatismoset och den krispiga broccolin.