Vegeta

 

Sparrissoppa

4 portioner | 

40 minuter | 

Recept

Krämig potatis- och sparrissoppa smaksatt med vitt vin och Vegeta allkrydda. En soppa att laga på våren när sparrisen är i säsong och smakar som bäst. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar mer.

Ingredienser

200 g potatis
500 g sparris (vit eller grön)
20 g smör
100 g gul lök
1 kruka persilja
50 ml vitt vin
1-2 tsk Vegeta allkrydda
100 ml matlagningsgrädde

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i mindre kuber. Ta bort den träiga delen från sparrisen.
2. Stek finhackad lök i smör tills löken mjuknar. Tillsätt potatis, sparris, hackad persilja samt tillräckligt med vatten så att det täcker grönsakerna.
3. Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i ca 25 min. Tillsätt vitt vin och Vegeta allkrydda i slutet.
4. Ta av från värmen och låt svalna. Mixa soppan i en blender eller med en stavmixer. Sätt tillbaka soppan på spisen och tillsätt vid behov mer vatten för önskad konsistens samt matlagningsgrädde. Soppan är färdigt när den börjar koka igen.
5. Servera i djupa tallrikar med rostat bröd, rostade pumpafrön och gräslök.

Ingredienser att handla på plivitshop