Plivit
Somun med kyckling
|
|
Recept
Diadonnas recept på en macka med somunbröd, fylld med kycklingfile, aubergine och vitostkräm. En macka att äta till lunch hemma eller ta med ut på utflykten. Att ha somunbröd hemma i frysen innebär att du alltid har snabb tillgång till ett nybakad färskt bröd.
Ingredienser
4 st Plivit somunbröd
2 st kycklingfiléer
1 st aubergine
2 st tomater
1 gul lök
4 st stora salladsblad
färsk basilika
salt
svartpeppar
Solrosolja att stek i
Vitostkräm med soltorkad tomat
200 g Plivit Travnicki Vitost
2 dl tjock yoghurt
8 st soltorkade tomater
sriracha
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kycklingen. Värm en stekpanna med solrosolja i. Stek kycklingen på båda sidorna. Lägg över i en ugnsfast form och stek färdigt i ugnen. Kycklingen ska ha en innertemperatur på ca 72 grader.
2.Gör vitostkrämen. Mixa vitost och yoghurt med en stavmixer. Tillsätt hackad soltorkad tomat och sriracha. Rör om.
3.Öppna upp somunbrödet. Fyll med vitostkräm, skivad kycklingfilé, sallad, skivad tomat, lök och basilika. Dela det fyllda brödet och servera i halvor.