Lane
Smulpaj med hallon
6 portioner |
45 minuter |
Recept
Somrig paj med hallon och Lane kex
Ingredienser
Deg
160 g malda Lane kex
80 g smör
Fyllning
300 g frysta hallon
4 msk socker
1 msk citronjuice
1 tsk citron zest
Garnering
50 g smör
2 msk socker
30 g malda Lane kex
40 g vetemjöl
Gör så här
1.Börja med att sätta på ugnen på 180°C.
2.Mixa mald Lane kex och smör tills du får en smuldeg.
3.Förbered en form som är ca 20x20 cm med bakplåtspapper. Häll ut smuldegen och fördela degen jämt i formen, baka i ugnen i ca 7–8 min. Låt sedan smuldegen svalna.
4.Fyllning: blanda hallon, socker, citronjuice och citron zest och låt koka upp på svag värme. Ta av från värmen när det börjar tjockna ihop. Häll upp hallonfyllningen på smuldegen.
5.Garnering: skär ner smöret i små kuber och mixa sedan med socker, tillsätt mald Lane kex och vetemjöl. Mixa tills du får en smuldeg med lite större bitar i och häll över degen på hallonfyllningen. Sätt tillbaka formen i ugnen ytterligare 20 min. Låt sedan smuldegen svalna och skär upp i bitar.