Vegeta

 

Podravka

 

Sitni cevap

4 portioner | 

40 minuter | 

Recept

En klassisk rätt med finhackat nötkött i sås som passar fint att servera tillsammans med polenta (majsmjöl) eller potatismos. Det viktigaste är att använda en bra bit kött som får tillagas tills det blir helt mört.

Ingredienser

Cirka 850 gram entrecote
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 msk olivolja
10 gram smör
1 tsk svartpeppar
1 msk torkad persilja
1/2 tsk Vegeta allkrydda
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 dl Podravka ajvar
Polenta till 4 personer
Färsk persilja

Gör så här

1. Skär entrecoten i mindre bitar (behåll fettet) och bryn köttet i en tjockbottnad gryta med olivolja och smör
2. Riv ner den gula löken och vitlöken i grytan och krydda med persilja, svartpeppar och vegeta allkrydda
Låt puttra i 15 min
3. Tillsätt vatten, kalvfond och ajvar och låt puttra i ytterligare 20 min
4. Under tiden köttet puttrar, kokar du polentan enligt anvisningar på paketet
5. Servera köttet med polentan och färsk persilja

Ingredienser att handla på plivitshop