Vegeta
Plivit
Scampi na buzaru
4 portioner |
20 minuter |
Recept
En klassisker som äts mycket under sommaren vid Adriatiska kusten. I det original receptet används alltid färska havskräftor men då det kan vara svårt att få tag på här i Sverige går det bra att använda frysta Vannameiräkor istället. Servera med en bit somunbröd.
Ingredienser
350 gr färdigkokta/upptinade stora räkor använd gärna Vannameiräkor från ansvarsfull odling
2 msk olivolja
4 stycken finhackade vitlöksklyftor
1 dl finhackad persilja
2 burkar (800 gram) hela och skalade tomater
1 tsk Vegeta allkrydda
1 tsk chiliflakes
1 tsk honung
2 dl torrt vitt vin
Nymalen svartpeppar
Plivit somunbröd
I originalreceptet så används hela havskräftor men kan vara svårt att hitta i butik därav använder vi Vannameiräkor.
Gör så här
1. Fräs vitlök i en tjockbottnad gryta tillsammans med 2 msk olivolja
2. Tillsätt tomaterna och dela dem något med hjälp av en slev.
3. Tillsättet torrt vitt vin, honung svartpeppar, chiliflakes samt vegeta allkrydda
4. När tomat basen kokat i cirka 15 min sänker du värmen och tillsätter de kokta räkorna och persiljan, låt stå ett par minuter
5. Servera med somunbröd