Plivit
Ruska salata
6 portioner |
15 minuter |
Recept
Detta är vår variant på ruska salata (rysk sallad) som det finns mängder av olika recept på. Vi har valt att lägga till vita bönor och röd paprikafilé för en mer mättande sallad. Paprika n ger rätten en fräschör och mer smak. Ruska salata serveras oftast vid högtider som en sidosallad på buffébordet.
Ingredienser
3 st potatisar
3 st morötter
2 dl frysta gröna ärtor
380 g färdigkokta vita bönor
20 st Plivit Cornichons
1 st Plivit röd inlagd paprikafilé
4 ägg
225 g majonnäs
Svartpeppar & salt
Citron till garnering
Gör så här
1. Koka potatis och morötter som du delat i mindre bitar (tills de är al dente dvs har lite tuggmotstånd kvar) , koka även ärtorna samt äggen
2. Låt potatisen, morötterna, ärtorna och äggen svalna
3. Skiva cornichons, paprika filén och blanda samman med potatisen, morötterna, ärtorna, vita bönor, äggen (som du delat i mindre bitar) samt majonnäs, salt och svartpeppar
4. Garnera med citron