Podravka

 

Pulled ajvarkyckling

8 portioner | 

2 timmar och 30 minuter | 

Recept

En smakrik och saftig kyckling med smak av BBQ och Ajvar, servera i tortillabröd med avokado och tomat. Ett recept som älskas av hela familjen, testa nästa tacofredag!

Ingredienser

900 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 dl Podravka Ajvar mild eller stark
2 dl barbecuesås
Salt & svartpeppar
16 stycken små tortillabröd

Topping
2 tärnad avokado
2 tärnad tomat
3 dl Podravka Ajvar
3 dl gräddfil
2 st finhackad chili
En kruka persilja
3 st pressad lime

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg ner kycklingfiléer, lök (delade)  Ajvar och barbecuesås i en ugnsfast gryta med lock.
3. Låt kycklingen stå i ugnen i 2-2,5 timmar med lock  (så att du lätt kan dra isär köttet när det är färdigt).
4. Låt kycklingen svalna innan du drar isär det och lägger tillbaka det i såsen.
5. Servera kycklingen i tortillabröd tillsammans med tärnad avokado, tärnad tomat, Podravka ajvar, gräddfil, hackad chili, hackad persilja samt pressad lime.

Ingredienser att handla på plivitshop