Podravka
Pulled ajvarkyckling
8 portioner |
2 timmar och 30 minuter |
Recept
En smakrik och saftig kyckling med smak av BBQ och Ajvar, servera i tortillabröd med avokado och tomat. Ett recept som älskas av hela familjen, testa nästa tacofredag!
Ingredienser
900 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 dl Podravka Ajvar mild eller stark
2 dl barbecuesås
Salt & svartpeppar
16 stycken små tortillabröd
Topping
2 tärnad avokado
2 tärnad tomat
3 dl Podravka Ajvar
3 dl gräddfil
2 st finhackad chili
En kruka persilja
3 st pressad lime
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Lägg ner kycklingfiléer, lök (delade) Ajvar och barbecuesås i en ugnsfast gryta med lock.
3. Låt kycklingen stå i ugnen i 2-2,5 timmar med lock (så att du lätt kan dra isär köttet när det är färdigt).
4. Låt kycklingen svalna innan du drar isär det och lägger tillbaka det i såsen.
5. Servera kycklingen i tortillabröd tillsammans med tärnad avokado, tärnad tomat, Podravka ajvar, gräddfil, hackad chili, hackad persilja samt pressad lime.