Dolcela
Pudding med chokladganache
10 portioner |
20 minuter+12 timmar i kyl |
Recept
Maffig dessert med smak av vanilj och choklad
Ingredienser
Pudding
2 påsar Dolcela vaniljpudding
9 dl + 12 msk mjölk
6 msk socker
Chokladganache
2 dl grädde
200 g mörk choklad
25 g smör
Montering & garnering
262 gram Maltesers (1,5 påsar)
5 dl vispad grädde
18 stycken savoiardikex
2 dl starkt kaffe
Gör så här
1. Häll Dolcela vanilj pudding pulvret i en skål och tillsätt 6 msk socker samt 12 msk mjölk rör om så att det blir en tunn vaniljsås.
2. I en kastrull, koka upp 9 dl mjölk och tillsätt sedan vaniljsåsen, koka i ytterligare 1-2 min under omrörning tills såsen blivit en tjock kräm, låt sedan krämen svalna.
3. Koka 2 dl kaffe och doppa kexen i kaffet, lägg kexen i botten av en form med höga kanter
4. Häll på hälften av den nu kalla vaniljkrämen på kexen och toppa sedan vaniljkrämen med vispad grädde, upprepa en gång till, dvs ett lager vaniljkräm på grädden och sedan ett lager grädde på vaniljkrämen. Ställ in kakan i kylen.