Zlatni Puder
Vegeta
Plivit
Popecci
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Grönsaksbiffar med potatis och zucchini som kan liknas lite vid potatisplättar. Ett vegetariskt recept som serveras med en fräsch yoghurtsås. Ett perfekt vardagsrecept för hela familjen.
Ingredienser
2 medelstora/stora potatisar
1 zucchini
1 kruka färsk persilja
1 riven lök
1,5 dl riven ost
3 ägg
1 dl Zlatni Puder vetemjöl
Vegeta allkrydda
Olja till att steka/fritera
Yoghurtsås:
4 dl Meggle Mileram alternativt Turkisk Yoghurt
150 g Plivit Travnicki vitost
1 st vitlöksklyfta
Olivolja
Svartpeppar & salt
Gör så här
1. Riv zucchinin och potatisen, pressa ur vätskan
2. Riv löken och osten och blanda samman med zucchinin och potatisen.
3. Tillsätt persilja, ägg, vegeta allkrydda, svartpeppar samt zlatni puder och blanda ihop.
4. Forma till biffar och stek i en stekpanna, rikligt med olja
5. Blanda yoghurten med vitosten, en pressad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja samt svartpeppar och salt
6. Servera plättarna med yoghurtdipp och lite persilja på toppen