Plivit
Meggle
Podravka
Pljeskavica burgare
4 portioner |
15 minuter |
Recept
Balkans svar på hamburgare! Tunna biffar som går snabbt att tillaga om man har färidgfrysta hemma. Serveras traditionellt tillsammans med somunbröd, ajvar paprikaröra, kajmak (syrad grädde) och eventuellt lite pommes vid sidan. I detta recept har vi också valt att lägga till en vitlökssås för extra mycket sås!
Ingredienser
2 stycken Plivit Pljeskavica
2 msk Meggle kajmak
4 stycken Plivit somunbröd
Marinad
0,5 dl soja
1 tsk dijonsenap
0,5 msk honung
3 msk stark Podravka Ajvar
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Vitlökssås
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk majonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
En nypa socker
2 tsk hackad oregano
Svartpeppar och salt
Serveringsförslag
Pommes, sallad, gurka, lök samt Ajvar
Gör så här
1. Gör pommes till 4 personer efter anvisningar på förpackningen
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden
3. Pensla burgarna och grilla eller stek enligt anvisningarna på förpackningen
4. När burgarna fått fin färg på båda sidor lägg en klick Kajmak på vardera burgare
5. Blanda ihop alla ingredienser till vitlökssåsen
6. Servera burgarna tillsammans med pommes, sallad, tomater, lök och gurka, Ajvar, vitlökssåsen och somunbröd