Dolcela
Zlatni Puder
Petulla med chokladfyllning
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Petulla är en typ av friterad deg som här serveras tillsammans med en chokladfyllning
Ingredienser
Petulla
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
4 dl mjöl
en nypa salt
Olja till fritering
Fyllning
1 förpackning Dolcela chokladpudding
4 msk socker
5 dl + 6 msk mjölk
Till servering
Florsocker & jordgubbar
Gör så här
1. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt vatten och salt, rör om tills jästen löst upp sig.
2. Sikta ner mjölet och rör om, degen ska vara lös men inte rinnande.
3. Låt degen jäsa i 15 minuter.
4. Under tiden som degen jäser förbered puddingen (följ instruktionerna på förpackningen, låt sedan puddingen svalna)
5. Värm upp oljan
6. Med hjälp av en större tesked lägger du ner "bollar" av deg i oljan, fritera ett par minuter
Ta upp "bollarna" och låt rinna av.
7. Med hjälp av en sprits fyller du bollarna med chokladpudding
8. Pudra över florsocker och servera med jordgubbar och kanske lite extra pudding!