Dolcela

 

Zlatni Puder

 

Petulla med chokladfyllning

4 portioner | 

40 minuter | 

Recept

Petulla är en typ av friterad deg som här serveras tillsammans med en chokladfyllning

Ingredienser

Petulla
25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
4 dl mjöl
en nypa salt
Olja till fritering

Fyllning
1 förpackning Dolcela chokladpudding
4 msk socker
5 dl + 6 msk mjölk

Till servering
Florsocker & jordgubbar

Gör så här

1. Smula ner jäst i en bunke och tillsätt vatten och salt, rör om tills jästen löst upp sig.
2. Sikta ner mjölet och rör om, degen ska vara lös men inte rinnande.
3. Låt degen jäsa i 15 minuter.
4. Under tiden som degen jäser förbered puddingen (följ instruktionerna på förpackningen, låt sedan puddingen svalna)
5. Värm upp oljan
6. Med hjälp av en större tesked lägger du ner "bollar" av deg i oljan, fritera ett par minuter
Ta upp "bollarna" och låt rinna av.
7. Med hjälp av en sprits fyller du bollarna med chokladpudding
8. Pudra över florsocker och servera med jordgubbar och kanske lite extra pudding!

Ingredienser att handla på plivitshop

  • Klas

    Zlatni Puder

    1000 gram
    22,50 SEK (25,50 SEK)
    Jmf pris: 25,50 / kg
    Max 4 per order
    Lägg i varukorgen
  • Dolcela

    Chokladpudding

    45 gram
    6,50 SEK (8,50 SEK)
    Jmf pris: 188,89 / kg
    Lägg i varukorgen