Vegeta

 

Pastasallad

4 portioner | 

25 minuter | 

Recept

En god och mättande sallad som går fint att förberedda innan och förvara i kyl men tänk då på att inte tillsätta dressingen, spara den till servering. En rätt att ta med sig på utflykten med familj och vänner eller packa ner i barnens matsäck vid utflykter. Grönsakerna kan bytas ut efter säsong.

Ingredienser

200 g valfri pasta
300 g skalade räkor
150 g körsbärstomater
100 g rödlök
1 grön paprika
60 g gröna oliver utan kärna
100 ml olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 tsk Vegeta allkrydda
100 g cottage cheese
1 avokado
Salt

Gör så här

1. Koka pastan i saltat vatten. När pastan är al dente så häll av vattnet och skölj med kallt vatten.
2. Stek räkorna i lite olivolja, krydda med Vegeta allkrydda. Tillsätt halverade körsbärstomater, hackad lök, hackad grön paprika och oliver. 
3. Förbered dressingen, blanda olivolja och äppelcidervinäger. Häll över salladen och salta om det behövs.
4. Toppa salladen med avokado och ost.

Tips: salladen går att förbereda innan och förvara i kyl, häll över dressingen vid servering.

Ingredienser att handla på plivitshop