Plivit
Vegeta
Meggle
Zlatni Puder
Pankokyckling
4 portioner |
1 timma |
Recept
Diadonnas recept på panerad kyckling med en örtig cornichonsås. Laga detta och bjud hela familjen, vi utlovar succe! Cornichons är små krispiga gurkor som passar utmärkt att finhacka och använda i olika röror.
Ingredienser
Pankokyckling
4 st kycklingfiléer
2 ägg
1 dl Zlatni Puder vetemjöl
1,5 dl panko
1,5 dl ströbröd
2 tsk salt
2 tsk Vegeta paprikapulver söt
1 tsk Chili krossad Aci Pul Biber (chiliflakes)
Plivit solrosolja att steka eller fritera i
Ört- och cornichonssås
1 dl Meggle creme fraiche
1 dl majonnäs
1 dl hackade Plivit cornichons
1 dl hackade färska örter (persilja, oregano)
1 citron, skalet
salt
svartpeppar
Servering
Plivit picklad sallad
citronklyftor
färsk chili
flingsalt
Gör så här
1. Börja med såsen. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt, svartpeppar och några droppar pressad citron. Ställ kallt så länge.
2. Skär kycklingen i mindre bitar.
3. Knäck äggen i en skål och vispa sönder med en gaffel.
4. Lägg upp mjöl, salt och kryddor på ett fat. Blanda väl.
5. Lägg upp panko och ströbröd på ett annat fat.
6. Börja med att vända kycklingbitarna i mjöl. Doppa sedan i ägg och allra sist i ströbrödblandningen.
7. Stek eller fritera i rikligt med olja. Stek i några minuter på varje sida tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt.
8. Servera med ört- och cornichonssås, picklad sallad, citronklyftor och färsk chili. Tips är att servera i salladsblad eller i somunbröd