Vegeta
Panerade kycklingspett
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Här är det inte bara kycklingen som är panerad utan även grönsakerna vilket ger ett extra krisp, serveras tillsammans med en fräsch yoghurtsås. Glöm inte att blötlägga grillspettarna en stund innan tillagning! Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar mer.
Ingredienser
500 g kycklingfile
2 tsk Vegeta allkrydda
300 g bondbönor
3 morötter
2 ägg
100 g cornflakes
olja till fritering
salt
peppar
Sås
150 g grekisk yoghurt
1 tsk majonnäs
1/2 tsk Vegeta allkrydda
Gör så här
1. Skär kycklingen i mindre bitar och krydda med Vegeta allkrydda.
2. Koka bönorna och morötterna i saltat vatten. Koka tills grönsakerna är al dente, sila av vattnet och skölj med kallt vatten. Dela bönorna samt morötterna i mindre jämna bitar.
3. Blötlägg grillspettarna i trä en stund.
4. Trä på kyckling, morot och bönor på ett spett.
5. Vispa upp äggen och tillsätt salt. Mixa cornflaksen grovt.
6. Doppa ett spett i taget först i ägg och sedan i cornflakes.
7. Värm upp en panna med olja (ca 2 cm djup olja) och fritera tills gyllene.
8. Placera kycklingspetten på lite hushållspapper.
9. Servera tillsammans med en sås gjord på grekisk yoghurt, majonnäs och Vegeta.