Vegeta

 

Panerad torsk med remoulad

4 portioner | 

40 minuter | 

Recept

Krispig panerad torsk med remouladsås, serveras med kokt potatis. Om du har annan vit fisk hemma går det fint att använda det istället. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar mer.

Ingredienser

500 g torsk
1,5 dl vetemjöl
2 dl panko ströbröd
2 ägg
1 msk Vegeta allkrydda
Chiliflakes
Svartpeppar
Solrosolja

Remouladsås
1 dl finhackad inlagd gurka
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 msk curry
Salt
Svartpeppar

Gör så här

1.Blanda ihop alla ingredienser till remouladen och låt det sedan stå i kylen ett par timmar så att smakerna hinner sätta sig.
2. Skär upp torsken i mindre bitar. Häll upp vetemjöl, Vegeta, peppar och chiliflakes i en skål. Vispa upp ägg i en annan skål. Häll upp Panko i ytterligare en skål.
3. Börja med att rulla torsken i mjölet, doppa sedan torsken i ägg och slutligen i panko.
4. Stek torsken i olja och tillsätt smör när fisken börjar få en gyllenbrun yta.
5. Servera direkt med potatis och remouladsås.

Ingredienser att handla på plivitshop