Vegeta

 

Orada fisk

4 portioner | 

Recept

Orada är en vit fisk med saftigt kött som även kallas för guldsparid eller seabream. En vanlig fisk att hitta på menyerna längst med Adriatiska kusten under sommaren. Serveras ihop med en potatissallad med salladslök. Orada är ingen vanlig fisk att hitta i svenska matbutiker men det brukar gå fint att beställa hem om man frågar personalen.

Ingredienser

Fisken
1,5 kg orada/guldsparid ca 4-6 fiskar
4 vitlöksklyftor
150 ml olivolja
salt
rosmarin
persilja
1 msk Vegeta allkrydda

Tillbehör
600 g potatis
150 g salladslök
50 ml balsamico
100 ml olivolja
salt
svartpeppar

Gör så här

1. Koka potatisen med skalet och låt svalna kort. Skala potatisen och skär i skivor. Tillsätt hackad salladslök, olivolja samt balsamico. Blanda ihop.
2. Blanda olivolja med Vegeta och massera in fisken ordentligt.
3. Tillaga fisken på en väl uppvärmd grill eller grillpanna. Doppa ett par rosmarinkvistar i den resterande olivoljan med Vegeta och smörj fisken med jämna mellanrum med hjälp av rosmarinen.
4. Servera direkt.

Ingredienser att handla på plivitshop