Plivit
Melonsallad med pankostekt Travnicki vitost
4 portioner |
30 minuter |
Recept
Diadonnas recept på en somrig melonsallad, pankopanerad Travnicki vitost tillför både krämighet och krisp till salladen. Laga detta en varm sommardag när grönsakerna är som bäst och du vill ha något fräscht till lunch eller middag.
Ingredienser
½ vattenmelon, mindre
3 tomater
½ gurka
½ liten rödlök
2 st Plivit Travnicki vitost á 180 gram
1-2 ägg
1 dl vetemjöl
1 ½ dl panko ströbröd
½ dl ströbröd
solrosolja att steka i
ca 2 dl tjock yoghurt
honung
färsk basilika
Gör så här
1. Skär melonen, tomaterna och gurkan i mindre bitar. Finhacka rödlöken.
2. Knäck ägg i en skål och vispa upp med en gaffel. Häll mjölet på ett fat. Blanda ströbröd och pankoströbröd på ett annat fat.
3. Plocka fram 2 runda vitostar. Skär dem hälften så tjocka så du får 4 skivor. Häll rikligt med solrosolja i en stekpanna. Vänd vitosten först i vetemjöl, sen i ägg och allra sist i ströbrödet. Fritera eller stek vitosten i mycket solrosolja. Stek båda sidorna på medelvärme i några minuter tills de är gyllenbruna runt om. Lägg försiktigt över på ett fat med hushållspapper på.
4. Bre yoghurt på ena sidan av ett stort fat. Lägg på melon och grönsaker varvat ovanpå yoghurten. Servera vitosten vid sidan av melonsalladen. Ringla honung över och toppa salladen med färsk basilika eller mynta.