Plivit
Vegeta
Melonsallad med kyckling
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Fräsch och somrig sallad med röd quinoa, vitost och kycklingfilé. Kycklingen marineras i Vegeta allkrydda samt paprikapulver. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar mer.
Ingredienser
Kyckling
600 g kycklingfile
2 tsk Vegeta allkrydda
1 tsk svartpeppar
1 tsk Vegeta paprikapulver
Salt
Melonsallad
½ vattenmelon
2 dl röd quinoa
1 kruka kruspersilja
½ färsk chili eller chiliflakes
100 g Plivit Travnicki vitost
1 msk olivolja
Flingsalt
Gör så här
1. Börja med att marinera kycklingen i Vegeta, svartpeppar och paprikapulver. Låt stå en stund medan du förbereder melonsalladen.
2. Ta fram en kastrull och häll upp quinoa, täck med vatten och koka enligt anvisningarna på förpackningen. Låt quinoan svalna.
3. Skala och tärna vattenmelonen.
4. Skölj och finhacka persiljan och chilin. Blanda samman allt i en större skål och tillsätt olja och flingsalt efter smak. Smula över Travnicki vitost.
5. Grilla eller stek kycklingen i en grillpanna tills kycklingen är genomstekt.
6. Servera tillsammans med melonsallad och Plivit somun- eller lepinabröd.