Zlatni Puder
Mekike
12 stycken |
45 minuter |
Recept
Mekike är friterad deg som oftast äts till frukost.
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke
2. Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt)
3. Tillsätt lite av vattnet i bunken tillsammans med salt och rör tills jästen löst upp sig.
4. Tillsätt resten av vattnet samt Zlatni puder vetemjöl (lite åt gången)
5. Låt degen jäsa i 30 min
6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, skär ut 12 stycken mindre rektanglar.
7. Skär ett snitt i mitten på varje rektangel
8. Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull så att den täcker botten. Lägg i de ”trasiga byxorna” i den varma oljan, . När ena sidan fått en gyllene färg är det dags att vända och fritera den andra sidan
9. Servera med oliver, gräddfil, kajmak eller marmelad