Zlatni Puder
Madarica
10 portioner |
1 timma och 10 minuter + 2 timmar i kyl |
Recept
Klassisk kaka som ofta serveras till högtider och fest
Ingredienser
6 dl Zlatni puder vetemjöl
3 msk socker
2 ägg
1/2 dl turkisk yoghurt
50 g smält smör
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 litet mjölk
150 g smör
2 dl socker
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
5 msk mjöl
1 vaniljstång
Glaze
100 g mörk choklad
50 g smör
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält 50 gram smör
3. Blanda samman Zlatni puder, bakpulver och socker
4. Tillsätt yoghurt, ägg och smöret blanda till en deg
5. Dela upp degen i 5 delar och rullar till bollar
6. Lägg en degboll på ett bakplåtspapper och sedan lägger du ytterligare ett bakplåtspapper på toppen av degen, kavla ut degen så att den täcker en stor del av bakplåtspapprets form.
7. Upprepa med alla degbollar
8. Grädda varje lager i ugnen på ett på en upp och nedvänd bakplåt med bakplåtspapper i 8-9 min
Fyllning
1. Dela och skrapa ur vaniljstången
2. Lägg fröna och vaniljstången i en gryta tillsammans med mjölken och sockret, låt koka upp.
3. Ta ut 1,5 dl av den varma mjölken och blanda med 5 msk mjöl, häll tillbaka mjölken med mjölet ner i den varma mjölken och låt koka upp
4. Tillsätt choklad och dra sedan bort från värmen, tillsätt smöret och låt svalna
Glaze
Smält chokladen över ett vattenbad, när chokladen smält ha ner 100 gram choklad
Montera kakan:
Varva de bakade degen arken med fyllning och avsluta med glaze, låt stå kall innan servering