Podravka
Kycklingvingar med Ajvar
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Kryddstarka kladdiga kycklingvingar, exakt så som man vill ha dem! Servera med sesamfrö, jalapeno (färsk eller inlagda) samt finhackad persilja. En enkel rätt att tillaga och bjuda vänner på. Recept av Andrea Cukrov
Ingredienser
1 kg kycklingvingar
salt
peppar
olivolja
Sås
150 g Podravka Ajvar stark
70 g passerade tomater
60 g honung
1 tsk Vegeta paprikapulver söt alternativt starkt paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
1 msk torkad persilja
Servering
sesamfrön
jalapeno
finhackad persilja
Recept av Andrea Cukrov
Gör så här
Såsen:
1. Blanda ajvar, tomater, honung, paprikapulver, spiskummin och persilja i en kastrull.
2. Låt allt koka på låg värme och tills alla ingredienser börja släppa smak.
3. Häll över såsen över de ugnsbakade kycklingvingarna.
4. Om du har sås över så går det utmärkt att förvara i en tät burk i kylen. Såsen passar även bra till grillat kött och grönsaker.
Kycklingen:
1. Lägg kycklingvingarna på en ugnsplåt, salta och peppra, häll över lite olivolja.
2. Grädda i ugnen på 200°C i ca 30 min tills kycklingen börjar bli frasig.
3. Ta ut kycklingen ur ugnen och lägg i en skål. Häll över den förberedda såsen och blanda väl tills varje kycklingbit är täckt i sås.
4. Strö över sesam, hackad persilja och jalapeno, servera direkt.