Vegeta
Kycklingklubbor
4 portioner |
45 minuter |
Recept
Panerade kycklingklubbor som tillagas i ugnen, vilket bidrar till mindre stök i köket samt mindre fett till rätten, servera med en varm paprikasallad och ris. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar. Laga detta en vardag när du vill ha något extra gott till middag.
Ingredienser
1 kg kycklingklubbor
1 msk Vegeta allkrydda
3 msk olja
80 g ströbröd
120 g gul lök
3 paprikor
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
chiliflakes
3 msk balsamico
färsk persilja
Gör så här
1. Krydda kycklingen med Vegeta allkrydda och blanda väl så all kyckling är täckt med Vegeta. Marinera i ca 30 min.
2. Rulla den marinerade kycklingen i ströbröd och placera på bakplåtspapper.
3. Ringla över lite olja och baka kycklingen på 180°C i ca 40 min tills gyllenbrun.
4. Förbered grönsakerna så länge genom att steka finhackad lök i lite olja. Tillsätt hackad paprika och lägg på locket en liten stund tills paprikan har släppt sin vätska.
5. Ta bort locket och tillsätt pressad vitlök, svartpeppar, lite chiliflakes och ta bort från värmen. Rör i 2 msk balsamico och färsk hackad persilja.
6. Servera kycklingklubborna med grönsakerna.