Plivit

 

Meggle

 

Kyckling med kajmak

4 portioner | 

30 minuter | 

Recept

Kycklingwrap på somunbröd fyllt med kyckling, en örtig vinägrett samt picklad sallad, fefferoni och kajmak (syrad grädde). Det går fint att förbereda kycklingen kvällen innan då kycklingen bara blir godare genom marinaden. Detta är en rätt som älskas av både stora och små!

Ingredienser

2 kycklingfiléer
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
1 tsk korianderblad
1 tsk spiskummin
1/2 dl kinesisk soja
Salt och peppar

Vinägrett
1/2 dl olivolja
1 msk honung
2 msk citronsaft
2 tsk hackad timjan (färsk)
Salt och svartpeppar

Tillbehör
100 g Meggle Kajmak
4 dl Plivit picklad sallad
8 st Plivit fefferoni
2 st Plivit Somunbröd

Gör så här

1. Blanda samman marinaden och lägg ner kycklingfiléerna
2. Låt kycklingen marinera ett par timmar eller över natten
3. Sätt ugnen på 175 grader eller starta grillen
4. Om du använder ugnen så lägger du kycklingfiléerna i en ugnsfast form och steker i cirka 20 min (se efter så att kycklingen är genomgrillad)
5. Om du grillar kycklingfilén på en grill ska du låta den ligga cirka 8 minuter på varje sidan (se efter så att kycklingen är genomgrillad)
6. Blanda vinägretten
7. Värm somunbröden snabbt på grillen eller i ugnen och dela sedan somunbrödet så att du får 4 lika stora delar
8. Fyll bröden med, picklade grönsakerna (pressa ut vätskan) , kycklingen, kajmak, feferoni och avsluta med vinägretten.

Ingredienser att handla på plivitshop