Zlatni Puder

 

Knedle med plommon

10 stycken | 

1 timma | 

Recept

Knedle kan liknas vid potatisdumplings som är fyllda med en söt fyllning

Ingredienser

500 g potatis
1 ägg
2,5 dl Zlatni puder vetemjöl
20 g smör
En nypa salt

Panering
2 dl ströbröd
25 g smör
1 dl socker
1 tsk kanel

Till servering
Servera med vaniljglass

Gör så här

1. Koka 500 gram potatis tills de är mjuka (under tiden som potatisen kokar kan du förbereda paneringen, se nedan)
2. Mosa de kokta potatisarna, låt svalna helt
3. Tillsätt ägg, smör, Zlanti puder och en nypa salt
4. Tvätta plommonen och dela i mitten, ta ut kärnan
5. Mjöla ett bakbord och platta ut en potatismos klump, lägg plommonet i mitten och forma potatismoset runt plommonet, rulla i mjöl och fortsätt så tills alla plommon är klädda och mjölade.
6. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg ner några av bollarna, låt koka i 15
7. Rulla bollarna i paneringen och servera med glass

Panering
1. Fräs 25 gram smör i en stekpanna
2. Tillsätt ströbröd socker och kanel
3. Låt steka under ständig omrörning i 3-5 min

Ingredienser att handla på plivitshop