Smoki
Kladdkaka med Smoki
6 portioner |
40 minuter |
Recept
Smoki + choklad= perfekt kombination!
Ingredienser
100 g smör
100 g ljus- eller mörk choklad
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk kakao
Ströbröd
Topping
400 g mjölkchoklad
150 g Smoki jordnötsbågar
Gör så här
1.Sätt ugnen på 175°C.
2.Smält smöret i en kastrull.
3.Finhacka chokladen och häll på det smälta smöret.
4.Ta fram en bunke och blanda ner socker, vaniljsocker och ägg.
5.Sikta i mjöl, salt och kakao.
6.Blanda ihop allt till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad form som är ca. 25 cm i diameter.
7.Grädda mitt i ugnen i ca. 15 min. Ta ut och låt svalna medans du förbereder toppingen.
8.Smält chokladen till toppingen och häll sedan på Smoki jordnötsbågar. Rör om tills all Smoki är täckt med choklad.
9.Häll över Smoki på kladdkakan och låt svalna innan servering.