Plivit
Kantarelltoast
1 portion |
10 minuter |
Recept
Balkan style kantarelltoast med somunbröd. I vårt recept har vi skippat grädden till kantarellerna men vill man ha en krämigare variant går det fint att tillsätta. Somunbrödet värms enkelt på i mikron och går fint att rosta om man vill ha en knaprigare yta.
Ingredienser
200 g kantareller
1 msk smör
En näve hackad persilja
Svartpeppar & salt
1/4 Plivit somunbröd
Gör så här
1. Rengör kantarellerna och dela dem i grövre bitar genom att dra isär dem med fingrarna
2. Stek kantarellerna i en torr panna, när kantarellerna börjar ge ifrån sig en ett klickande ljud tillsätter du 1 msk smör
3. Hacka persilja och ha ner i kantarellerna tillsamman med en nypa salt samt svartpeppar
4. Dela ett somunbröd på vertikalt och sedan horisontellt så att brödet blir i 4 delar
5. Lägg kantarellerna på en av brödskivorna , toppa med lite extra persilja salt och svartpeppar.