Lane
Jaffa cheesecake
8 portioner |
30 minuter |
Recept
Cheesecake med smak av Jaffa kex
Ingredienser
300 g Lane malda kex
50 g smör
4 ägg
300 g färskost
Skalet från en apelsin
1 dl socker
Toppning
2 dl grädde
20 stycken tuttifrutti godisar (orange)
15 g riven choklad
Gör så här
1. Häll grädden i en gryta tillsammans med tuttifrutti godisarna som du klipper ner i mindre bitar, smält på medelhög värme under omrörning, rör om tills nästan alla godisbitar smält. Häll i en skål och låt svalna
2. Sätt ugnen på 200 grader
3. Smält smöret och blanda ner kaksmulorna , tryck ut blandningen i en form med löstagbara kanter (cirka 24 cm i diameter)
4. Vispa ägg och socker fluffigt och tillsätt sedan färskosten
5. Riv skalet från en apelsin och rör ner i färskost blandningen
6. Häll ner blandningen i formen och grädda i 20 min
7. Låt kakan svalna innan du häller på toppningen
8. Vid servering, riv över mörk choklad.