Plivit
Gulasch
4 portioner |
1 timma och 45 minuter |
Recept
Vårt recept på gulasch, laga detta till söndagsmiddag och bjud familj eller vänner på. I detta recept har vi använt oss av inlagda paprika filéer som bidrar till en djupare smak än färska paprikor.
Ingredienser
500 g högrev
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
8 dl vatten
4 msk konc kalvfond
2 lagerblad
3 potatisar
2 morötter
4 st Plivit paprikafiléer
Salt & svartpeppar
Serveringsförslag
Persilja
Matlagningsyoghurt
Gör så här
1. Putsa och dela köttet i mindre bitar (cirka 3-4 cm)
2. Hacka och fräs vitlöken och löken i en tjockbottnad gryta tillsammans med köttet, låt fräsa tills köttet fått en yta
3. Tillsätt tomatpurén, krossade tomater, vatten, kalvfond, lagerblad och smaksätt med salt och svartpeppar
4. Låt gryta koka i 1 timme och 15 min.
5. Dela potatisen och morötterna i halvgrova bitar och tillsätt i grytan e
6. Låt koka i ytterligare 15 min (de sista 5 minuterna tillsätter du delade paprika filéer)
7. Servera med en klick matlagningsyoghurt, persilja och somunbröd