Podravka
Vegeta
Grillad kycklingspett med ajvar
8 portioner |
30 minuter |
Recept
Smaksätt den neutrala kycklingfärsen med en het klick ajvar paprikaröra. Forma färsen och trä på grillspett av trä, glöm inte att blötlägga träspetten innan! Servera med couscous smaksatt med Vegeta allkrydda.
Ingredienser
Kycklingspett
750 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk honung
1,5 dl Podravka Ajvar stark
1,5 dl ströbröd
1 ägg
0,5 dl hackad persilja
1 tsk chiliflakes
1 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Olja att pensla med
Couscousröra
3 dl vatten
3 dl couscous
1 tsk Vegeta allkrydda
1 msk rapsolja
1 msk olivolja
10 st plommontomater på kvist
2 nävar hackad persilja
2 pressade citroner
Svartpeppar & salt
Servera med
250 g Podravka Ajvar stark
Gör så här
1. Sätt ugnen på 250 grader eller starta grillen
2. Koka upp 3 dl vatten tillsammans med 1 tsk Vegeta allkrydda
3. Tillsätt 1 msk rapsolja samt 3 dl couscous, rör om och låt sedan svälla under ett lock
4. I en bunke så blandar du samman alla ingredienser till kycklingspetten
5. Forma färsen till avlånga korvar och trä på grillspetten (använder du grillspett av trä, glöm inte att blötlägga innan) pensla färsen med olja
6. Om du vill grilla kycklingspetten i ugnen så låter du dem ugnssteka i 20 min tills de är genomstekta Om du vill grilla ute på grillen låter du dom grilla i 10 min (snurra på dem försiktigt så att de blir grillade runt om, låt kycklingspetten vila i lite folie innan servering (se till att kycklingspetten är genomstekta vid servering)
7. Medans du väntar på att dina kycklingspett ska bli klara förbereder du couscousröran
8. När couscousen är svälld och sval tillsätter du klyftade plommontomater , 2 nävar hackad persilja, 2 pressade citronen samt olivolja, svartpeppar & salt
9. Servera dina kycklingspett med couscousröran samt ajvar