Zlatni Puder
Plivit
Gifflar
16 stycken |
1 timma och 40 minuter |
Recept
Gifflar (kifle) fyllda med vitost, perfekt att bjuda på vid buffe eller baka till utflykten
Ingredienser
25 g jäst
3 dl mjölk
7 dl Zlatni puder vetemjöl
1 tsk salt
25 gram smör
16 msk Plivit Travnicki vitost
1 ägg (pensling)
Sesamfrön (topping)
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke, värm mjölken till 37 grader (fingervarm) och tillsätt mjölken i jästen. Rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt rumsvarmt smör, Zlatni puder samt salt och blanda till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter och låt sedan degen jäsa under bakduk i 40 min
4. När degen jäst färdigt du den i två bitar. Kavla ut dem till rundlar, på ett mjölat bakbord. dela sedan degen som en Pizza dvs i åtta trekantiga bitar
6. Sätt ugnen på 225 grader
7. Lägg en msk vitost på varje pizza slice och rulla ihop bitarna, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
8. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda giffarna i mitt av ugnen 15 min. Låt sedan gifflarna svalna på ett galler.