Vegeta
Podravka
Plivit
Fyllda Carli paprikor
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Fylld paprika (punjene paprike) är en väldigt populär och vanlig rätt på Balkan, traditionellt sett används större paprikor men Carli paprikorna ger en liten hetta samt en fin sötma. Carli är en chilifrukt som används som paprika.
Ingredienser
1,5 dl ris
2 1/4 dl vatten
2 tsk Vegeta allkrydda
Olja att steka i
250 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
1 msk Podravka Ajvar
0,5 dl hackad persilja
1 msk balsamvinäger
150 g krossade tomater
1 tsk socker
2 tsk kinesisk soja
Svartpeppar, salt, chiliflakes
150 g Plivit Travnicki Vitost
1 kg Carli paprikor
Gör så här
1. Skär av "hatten" på paprikorna, tvätta och kärna försiktigt ur.
2. Koka upp 2 1/4 dl vatten i en gryta och tillsätt 1 tsk Vegeta allkrydda samt 1,5 dl ris (koka enligt instruktionerna på paketet)
3. Hacka vitlöken och den gula löken och låt fräsa ett par minuter innan du tillsätter tomatpuré och ajvar, låt fräsa i ytterligare några minuter.
4. Tillsätt färsen, svartpeppar, salt och chiliflakes efter smak, fräs och tillsätt sedan de krossade tomaterna, balsamvinäger, soja och socker och Vegeta allkrydda
5. Låt färsen koka ihop i 10 minuter
6. När färsen är färdig häller du ner de kokta riset i färsen tillsammans med, persilja och 100 gram Travnicki Vitost som du smular ner.
7. Fyll dina paprikor med hjälp av en tesked.
8. Grilla paprikorna tills de får en fin färg och börjar mjukna.