Zlatni Puder

 

Vegeta

 

Podravka

 

Friterad kyckling med ajvar

2-4 portioner | 

30 minuter | 

Recept

Frasig kycklingfilé som panerats i panko ströbröd. Genom att blanda vetemjölet med paprikapulvret tillför man mer smak till paneringen men det bidrar även till en finare färg på den panerade kycklingen. Servera med en kall yoghurtsås, en rätt som älskas av både stora och små.

Ingredienser

4 kycklingfiléer
2 ägg
2 dl panko ströbröd
2 dl Zlatni Puder vetemjöl
1 msk Vegeta paprikapulver
Salt & svartpeppar
Podravka Ajvar mild eller stark
Turkisk Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
Citron

Gör så här

1. Skär kycklingen i lika stora bitar
2. Vispa samman två ägg
3. Blanda zlatni pudret med paprikapulver svartpeppar och salt i en skål och fyll en annan skål med panko ströbröd
3. Doppa kycklingbitarna i de uppvispade äggen sedan i mjölblandningen och sist i panko ströbröd
4. Värm frityroljan till cirka 160 grader
5. Fritera kycklingen i cirka 6 min (kontrollera att de är genomstekta)
6. Blanda yoghurten med en pressad vitlöksklyfta samt salt och peppar
7. Servera den friterade kycklingen med yoghurtsåsen samt ajvar

Ingredienser att handla på plivitshop