Plivit

 

Fergesa

4 portioner | 

15 minuter | 

Recept

En albansk rätt som passar perfekt att tillaga när paprika är i säsong. Kombinationen av het paprika och mild vitost passar fint till de flesta grillrätter eller som dipp och pålägg på en bit bröd.

Ingredienser

2 msk olivolja
1 röd spetspaprika
2 carli paprikor
1 gul lök
200 g Plivit Travnicki vitost
400 g krossade tomater eller rivna färska tomater
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk socker
Salt

Serveringsförslag:
Plivit somunbröd

Gör så här

1. Hacka den gula löken och paprikorna i mindre bitar
2. Fräs löken och paprikorna i en stekpanna tillsammans med olivolja så att de mjuknar och får en fin färg
3. Ta bort löken och paprikorna från stekpannan och lägg på en tallrik
4. Häll i de krossade tomaterna i stekpannan tillsammans med chiliflakes, låt koka så att vätska reduceras något
5. Smula ner osten och låt den smälta i röran
6. Tillsätt den stekta löken och paprikorna
7. Servera tillsammans med somunbröd

Ingredienser att handla på plivitshop