Zlatni Puder
Cupavci
8 portioner |
1 timma |
Recept
Ett klassiskt recept som kan liknas vid kärleksmums, bakas oftast till högtider och fest
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl Zlatni puder vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram smör
100 gram mörk choklad
1 dl mjölk
5 dl florsocker
Till garnering
200 gram kokos
Gör så här
Kaka:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret, låt svalna något
3. Vispa äggen och sockret pösigt
4. Sikta i zlatni puder, bakpulver samt vaniljsocker
5. Tillsätt de smälta smöret samt mjölken och rör till en jämn smet
6. Smöra och bröa en ugnssäker form 20X20 och häll i smeten
7. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min
8. Låt kakan svalna innan du skär den i kuber
Glasyr:
1. Smält smöret och lägg i chokladen, låt chokladen smälta
2. Tillsätt mjölken och låt sedan svalna något
3. Rör ner florsocker
Montering:
1. Täck kakorna med glasyr och kokos
2. Doppa kakorna i glasyren och rulla sedan i kokos
3. Ställ in i kylen så att glasyren stelnar något