Kraš

 

Chokladfondant

6 portioner | 

30 minuter | 

Recept

Lyxig och enkel dessert med Bajadera nougatpraliner som passar utmärkt att bjuda på

Ingredienser

100 g bakchoklad
100 g smör
100 g socker
3 ägg
50 g vetemjöl
En nypa salt
6 st. Bajadera
Kakaopulver
Grädde och frukt till servering

Gör så här

1.Skär choklad och smör i kuber och smält i en kastrull på svag värme. 
2.Dra av kastrullen från värmen när chokladen och smöret har smält ihop och vispa ner sockret med en elvisp. 
3.Tillsätt ett ägg i taget när sockret har löst upp sig. Vispa igen tills smeten blir fluffig och len.
4.Tillsätt sedan mjöl och en nypa salt.
5.Ta fram 6 små portionsformar som rymmer ca 125 ml. Smörj varje form med lite smör och pudra med kakao. Fyll varje form upp till hälften eftersom smeten jäser i ugnen. Tryck försiktigt ner en Bajadera i varje form, var noga med att inte trycka ner Bajadera enda ner till botten av formen.
6.Grädda i ugnen i ca 12–14 minuter på 200 °C. Tryck försiktigt ut kakan ur formen och servera med vispad grädde och frukt.

Tips: Smeten kan frysas i keramikformar och sedan gräddas direkt utan att behöva tinas upp.

Ingredienser att handla på plivitshop