Vegeta
Carbonara med spenat
4 portioner |
40 minuter |
Recept
Denna rätt är långt ifrån den klassiska italienska varianten men lika god för det. Spenaten ger en härlig grön färg till rätten. Laga denna rätt en vardag när du vill ha något extra gott som går snabbt att tillaga. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar.
Ingredienser
50 g pancetta
150 g babyspenat
4 ägg
1 msk färskost
1 tsk Vegeta allkrydda
350 g spaghetti
Gör så här
1. Skär bacon i mindre bitar.
2. Skölj och torka spenaten väl och mixa sedan i en blender.
3. Vispa upp ägg, färskost, Vegeta allkrydda samt spenat.
4. Koka spaghetti i saltat vatten.
5. Stek baconen krispig i en stekpanna. Ta bort bacon när den är klar, tillsätt spenatmixen i den kvarvarande oljan. Tillsätt pastan och spara lite av pastavattnet. Värm på lite kort och rör om väl, tillsätt pastavatten om det behövs. Ta bort pastan från värmen och servera direkt.