Zlatni Puder
Podravka
Buhtle
8 stycken |
2 timmar och 30 minuter |
Recept
Buhtle är en klassisk kaka som oftast fylls med plommonmos
Ingredienser
25 g jäst
2 dl mjölk
6,5 dl Zlatni Puder vetemjöl
1 dl socker
100 gram rumsvarmt smör
1 ägg
1 vaniljsocker
0,5 tsk salt
Zest från en halv citron
16 tsk Podravka plommonmos
1 äggula för pensling
Florsocker för topping
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunken
2. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll sedan mjölken över jästen (Rör om tills jästen har löst upp sig)
3. Tillsätt socker, zesten från en citron och ägget
4. Rör ner zlatni puder samt vaniljsocker och arbeta till en smidig deg
5. Låt degen jäsa i rumstemperatur under bakduk i minst 1,5 timmar eller under natten i kylskåpet
6. Kavla ut degen till en rektangel (degen ska ej kavlas för tunn)
7. Dela degen i 4 remsor på längden och sedan på bredden så att du har 8 lika stora delar
8. Bredd 1,5 -2 tsk plommonmos å remsorna och rulla sedan ihop till en bulle.
9. Lägg alla bullar i en form och låt sedan jäsa ytterligare 30 min.
10. Sätt ugnen på 200 grader
11. Pensla bullarna med en äggula och baka sedan i ugnen i 25 min
12. När bullarna svalnat, pudra med florsocker