Vegeta

 

Blitva

2 portioner | 

20 minuter | 

Recept

Till er som varit och turistat i södra Kroatien känner ni säkert igen den här rätten som oftast serveras till all typ av grillad fisk. På svenska översätts ”blitva” till mangold, en grönsak som används på liknande sätt som spenat. En nyttig och lättlagad sidorätt smaksatt med olivolja och vitlök, passar utmärkt att servera till all slags vit fisk och bläckfisk.

Ingredienser

130 g röd mangold
2 vitlöksklyftor
500 g potatis
Olivolja
1 tsk Vegeta allkrydda

Gör så här

1. Skala och dela potatisarna i 4 delar och koka sedan tills de mjuknat
2. Skiva vitlöken och stek i olja, blanda ner mangold samt 1 tsk Vegeta allkrydda och låt fräsa ett par minuter tillsätt potatisen
3. Häll på lite extra olivolja vid servering

Ingredienser att handla på plivitshop