Plivit

 

Baklava cheesecake

8 portioner | 

60 minuter | 

Recept

En korsning mellan baklava och cheesecake

Ingredienser

5 ark Plivit filodeg
50 gr smör
300 gr färskost
500 gr ricotta
1 dl socker
4 ägg
2 dl valnötter
2 dl rostade och salta pinjenötter

Kanderade nötter
65 gr pinjenötter
65 gr valnötter
50 gr smör
1,5 dl honung
0,5 dl socker

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa nötterna i en matberedare
3. Smält 50 gram smör
4. Blanda samman färskosten, Ricottan samt socker och äggen
5.Pensla varje filodegsark med smält smör, vik på mitten och pensla igen, montera arken i en springform så att de täcker botten och kanterna
6. Blanda nu de smöret som återstår tillsammans med nötterna som du mixat och tryck sedan ut i botten på filodegsarken
7. Häll i blandningen av ostarna och ställ in cheesecaken i ugnen, efter 15 min sänker du värmen till 150. Grädda cheesecaken i ytterligare 45 min
8. Smält 50 gram smör , 0,5 dl socker samt honung i en tjockbottnad gryta eller stekpanna
9. Hacka nötterna och blanda sedan ner i sockerblandningen, låt koka ett par minuter
10. Låt sedan nötterna svalna på ett bakplåtspapper
11. När cheesecaken är färdig låter du den svalna innan du toppar med nötterna.

Ingredienser att handla på plivitshop