Plivit

 

Vegeta

 

Aubergine fylld med ris

2 portioner | 

30 minuter | 

Recept

En vegetarisk rätt med aubergine, ris och Vegeta allkrydda som serveras på en kall sås. Hela rätten toppas med vår milda Travnicki vitost. Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt så smaka av rätten innan du saltar. Vegeta används på Balkan till alla slags rätter.

Ingredienser

2 stycken auberginer
2 msk olivolja
2 gula lökar
4 tomater
2 vitlöksklyftor
2 tsk Vegeta allkrydda
1 dl långkornigt ris (20 min koktid)
100 g Plivit Travnicki vitost

 

Sås
2 dl turkisk yoghurt
1 liten näve finhacka persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk Vegeta allkrydda

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela auberginerna på längden. Lägg dem på en ugnsplåt med snittytan upp. Ugnsbaka i cirka 20 min
3. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja
4. Riv tomaterna med ett rivjärn och häll ner i lökblandningen tillsammans med 1 dl ris och Vegeta allkrydda, låt koka i 10 min
5. Ta ut auberginerna ur ugnen och gröp ur innanmätet låt 0,5 cm av köttet vara kvar runt om
6. Hacka köttet från auberginerna och häll ner i grytan med tomater, rör om
7. Lägg auberginerna i en ugnsfast form, fyll auberginerna med tomatblandningen (lägg lite tomatblandning runt om auberginerna )
8. Ställ in i ugnen i 15 min
9. Blanda alla ingredienser till såsen och servera auberginerna på en bädd av sås toppa dem med vitost och persilja samt ringa över lite olivolja

Ingredienser att handla på plivitshop