
Podravka
Ajvarlasagne
4 portioner |
|
Recept
Visste ni att Podravka Ajvar är vegansk? Här har vi använt den för att smaksätta vår version på en vegansk lasagne med mandel och zucchini.
Ingredienser
12 st. lasagneplattor
5 dl mandelmjölk, osötad
250 g Podravka Ajvar stark
2 st. zucchini
100 g skalad skivad mandel
1 solo vitlök
1 tsk Vegeta allkrydda
Gör så här
1.Koka upp mandelmjölken och tillsätt lite maizena redning. Blanda i Podravka Ajvar och Vegeta.
2.Mixa vitlök med olivolja i en mixer.
3.Skär zucchinin i ca 5 mm tjocka skivor och stek dem hastigt i en varm stekpanna tillsammans med vitlöken.
4.Rosta mandeln i en annan torr panna.
5.Börja med att lägga mandel- och ajvar såsen i botten på en form täck med lasagneplattor och häll på sås.
6.Varva med zucchini, lasagneplattor och mer sås. Strö över lite mandel mellan varje lager.
7.Baka i ugn på 160°C i ca 40 min.