Podravka
Brajlovic
Plivit
Ajvargryta med sudzukice
4 portioner |
30 minuter |
Recept
I vanliga fall på Balkan hade man nog bara grillat sudzukice korvarna ute på grillen men här har vi istället använt dem i en smakrik gryta. Ajvar paprikaröra passar utmärkt att använda i matlagning som smakförstärkare.
Ingredienser
1 zucchini
1 aubergine
3 morötter
4 potatisar
1 vitlöksklyfta
1 burk 350 g Podravka ajvar
3 stycken Brajlovic sudzukice korvar
4 msk olivolja
4 msk hackad persilja
Svartpeppar & salt
Serveringsförslag: Plivit somunbröd
Gör så här
1.Dela potatisarna och morötterna i mindre kuber
2.Stek potatisarna samt morötterna i en tjockbottnad gryta med 2 msk olivolja (salta och peppra) i cirka 10 min, lägg sedan undan rotfrukterna på en tallrik.
3.Dela auberginen samt zucchinin i mindre kuber och tillsätt 2 msk olivolja i grytan, pressa i en vitlöksklyftan och i låt stek i cirka 10 min, lägg undan grönsakerna på en tallrik.,4.Nu är det dags att dela korven i mindre bitar och steka i 5-6 min
5.Blanda samman alla ingredienser i en grytan, tillsätt en burk ajvar, låt småputtra ett par minuter
6.Se rvera med färsk persilja och somunbröd