Podravka

 

Ajvargryta

4 portioner | 

2 timmar | 

Recept

En mustig och smakrik gryta som blir som allra bäst om den får stå och puttra på spisen ett tag. Ajvar paprikaröra passar utmärkt att använda i matlagning som smakförstärkare. Rätten passar utmärkt som söndagsmiddag och serveras helst med ett lent potatismos till. En rätt som hela familjen älskar!

Ingredienser

800 g lövbiff
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl äppelcidervinäger
50 g smör
350 g burk Podravka Ajvar stark
7 dl vatten
100 g selleri
30 g färsk bladpersilja
1 tesked Vegeta paprikapulver söt

Gör så här

1. Skär köttet tunt.
2. Skala och mixa gullöken och vitlöken I en mixer.
3. Bryn köttet med löken och tillsätt paprikapulver och äppelcidervinäger. Koka tills det återstår ca 0,5 dl äppelcidervinäger.
4. Tillsätt den finhackade sellerin samt Podravka Ajvar. Häll på vatten, salta och peppra.
6. Låt småkoka tills grytan är krämig, ca 1h -1.30 h.
7. Avsluta med bladpersilja och servera med potatismos.

Ingredienser att handla på plivitshop